09/10/15 - 17:19h

Nole prestigao Konorsa, može li i Nadala? (anketa)

 


Najbolji teniser sveta Novak Đoković danas je zabeležio 27. pobedu za redom na ATP turniru u Pekingu. On je sada na drugom mestu po najboljem startu na nekom turniru, ispred Džimija Konorsa, a iza Rafaela Nadala.

Novak Djokovic

Novak Djokovic

Što se tiče ovog rekorda, u pitanju je zbir uzastopnih pobeda od prvog pojavljivanja na nekom turniru, do prvog poraza. Novak se juče plasmanom u četvrtfinale izjednačio sa Džimijem Konorsom na 26 pobeda, a već danas je zabeležio još jednu pobedu i prestigao Amerikanca.

Nole na turniru u glavnom gradu Kine nije poražen od prvog pojavljivanja, tačnije od 2009. godine. 2011. godine nije učestvovao na ovom turniru, a titule je osvajao 2009., 2010., 2012., 2013. i 2014. Vezao je 27 pobeda, i 23 osvojena seta! Đoković u Pekingu potpuno dominira, a još dve pobede dele ga od šeste titule.

Bolji od Novaka što se tiče ovog rezultata je jedino Španac Rafael Nadal. On je na Rolan Garosu vezao 32 pobede, što je za pet više od Đokovića. Šta vi mislite, da li će Novak uspeti da ‘sruši’ rekord španskog tenisera?

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Anketa, Novak Djoković, Rafael Nadal, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.