18/10/15 - 19:11h

Nole OPET ruši rekorde

 


Srpski teniser Novak Đoković osvojio je danas titulu na Mastersu u Šangaju. To je bio njegov 25. trofej sa turnira iz serije 1000, a ovom pobedom Novak je porušio i po neki rekord i našao način da svoje ime još jednom upiše u istoriju belog sporta.

Novak Djokovic

Novak Djokovic

Da se na kratko zadržimo u Kini. Već je opštepoznato da Đoković u ovoj azijskoj državi ima odlične rezultate. A verovatno ne znate podatak da je u Kini igrao deset finala i osvojio isto toliko titula!

A sada da se osvrnemo na Masterse. Danas je osvojio svoju 25. titulu. Ove godine igrao je sedam finala, a osvojio pet titula. Jedini je teniser u istoriji tenisa koji je u jednoj sezoni odigrao sedam finala na turnirima Masters serije!

Takođe, jedini je igrač u istoriji koji je u jednoj sezoni osvojio pet titula, dva puta. Novaku je to pošlo za rukom 2011. godine, a onda i u ovoj sezoni.

Na Masters turnirima Đoković drži još jedan rekord. 2011. godine vezao je 31 pobedu, što nikome nije pošlo za rukom. Novak se nalazi i na drugom mestu ove liste, jer je tokom 2014. i 2015. godine napravio niz od 30 pobeda.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.