26/12/16 - 16:01h

Nišikori: Tresem se svaki put kad igram protiv Nadala

 

Japanac Kei Nišikori rekao je da se mnogo unervozi kada igra protiv Rafaela Nadala, toliko da mu se telo trese.


zimbio.com


Jedino se unervozim kada igram protiv Nadala, on je protivnik protiv kojeg nemam šanse ako ne igram agresivno. Znam da ako protiv njega ne budem rizikovao, 100% ću izgubiti. Takođe, postoji pritisak da završim meč kada vodim, zato moje telo počne da se trese. On je takav borac koji se nikada ne predaje. Udara lopticu sa neverovatnom količinom spina, pa moram da uđem u teren kako bih dobro uzvratio. Njegov stil je jedinstven. Obično mogu da udarim dobro ako mi je glava reketa pod uglom, ali protiv Nadala je potrebno da odigram drugačije jer će loptica odleteti ko zna gde…
– zaključio je Japanac.

Peti teniser sveta smatra da mu fali konstantnost i da mu oscilacije predstavljaju veliki problem.

Oscilacije su problem svake godine. Moram da budem konstantniji tokom godine i poboljšam koncentraciju. Mnoge udarce mogu tehnički da poboljšam, tako da mogu da kažem da na svemu moram da radim. Ako budem mentalno jači, mogu da pobeđujem najbolje igrače. Potrebno je da igram mnogo, mnogo snažniji tenis.

Iako je u TOP 10, svake godine ima negativan skor protiv ostalih TOP 10 igrača. U 2016. zabeležio je pet pobeda i 13 poraza. Ipak, svestan je na koga treba da se ugleda – na Novaka Đokovića i Endija Mareja.

Čak ni Đoković ni Mari ne mogu da budu na najvišem nivou tokom čitave godine, ali i dalje stižu do polufinala i finala. Sve vreme su u završnicama turnira i zato su najbolji na svetu. Nije sve u fizičkom oporavku, već i u tome da ostanete mentalno sveži pred svaki duel. Potrebno je da ne razmišljate o mečevima, da ne stvarate pritisak već da budete opušteni kada se vratite u hotel. Veoma je važno da se na taj način ”uključujete” i ”isključujete”. – smatra Nišikori.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Kei Nisikori, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.