03/07/19 - 11:49h

“Nisam se osećao prijatno na terenu, ali borbenost…”

 


Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u drugo kolo Vimbldona, ali je istakao da se na terenu nije osećao komforno.


zimbio.com

On je slavio sa 3:1 u setovima protiv Gvida Andreocija, a drugi i treći set dobio je tek u taj-brejku posle velikih borbi.

– Zbog te borbenosti sam uspeo da dobijem ovaj meč. Ne mogu reći da sam igrao dobro prva tri seta. Mislim da je četvrti set bio najbolji, ali nervirao sam se dosta, malo sam više pričao nego obično. Nisam se baš osećao komforno na terenu. – rekao je Đere i dodao:

– Uslovi su nešto drugačiji nego na terenima gde smo trenirali. Ovo jeste specifičan turnir jer moraju da čuvaju travu i terene za mečeve. Nisam imao priliku da pred meč treniram na tom ili na nekom terenu gde će se igrati mečevi. Dosta su sporiji tereni nego gde sam igrao prethodnih dana. Na početku sam udarao lopticu iz sve snage, nije išlo i onda sam promenio tenziju španovanja na lakše i mekše i tek sam onda u četvrtom setu ’provalio’ koja tenzija mi odgovara. Popravio sam ritern u tom setu za 50 odsto i generalno igru sa osnovne linije. Zbog toga sam se osećao komfornije, bio sam samouveren. Mislim da sam samo četiri puta u tom setu poslao loptu u mrežu, do tada 82.

Njegov naredni rival biće Džon Milman iz Australije.

– Nisam razmišljao o njemu, samo sam se fokusirao za ovaj meč. Nikad nismo igrali. Znam otprilike kako igra, trenirali smo par puta. Sigurno mu više leži trava nego meni, ali ako budem igrao tako, ili još bolje nego danas u četvrtom setu, mislim da imam šta da tražim protov njega i svašta može da bude. Uvek je jako teško dobiti prvi meč, koji treba što pre da se zaboravi, treba na silu, na volju da se izgura kao danas, a onda sve postaje lakše. Nadam se da će i sada to biti slučaj. Malo ću se opustiti, malo ću biti rasterećeniji i treniraću još par dana. U četvrtak ću biti spremniji nego sada. – zaključio je srpski teniser.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Laslo Đere, Laslo Đere, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari