11/01/13 - 19:49h

Nikolina Jović šampionka Srbije u konkurenciji do 16 godina!

 

Mlada teniserka iz Republike Srpske Nikolina Jović nova je šampionka Srbije u konkurenciji do 16 godina. Članica TK Gemaks iz Beograda je u finalu savladala Jelenu Lukić sa 3:6, 7:6(4), 6:0.

Nikolina Jović

Nikolina Jović

Nikolina je loše ušla u meč i vrlo brzo izgubila prvi set. Jelena je brejkom počela i drugi set i povela je sa 2:0, a onda je Nikolina zatražila medicinski tajm-aut. Pauza joj je dobro došla. Na teren se vratila rešena da preokrene rezultat, u čemu je i uspela. Izjednačila je na 1:1, a treći set je odigrala fantastično i dobila ga bez izgubljenog gema.

Mislim da je finalni duel bio na visokom nivou. I ja i moja protivnica pružile smo trenutni maksimum. A posle polufinala, htela sam da predam i da ne igram finale. Razmišljala sam, idem u Češku na ITF turnir i ne treba mi da povredu stomačnih mišića pogoršam. Ali, to nije moj manir. Igrala sam ja i kada sam se osećala mnogo lošije. Zato sam ipak odlučila da igram finale i posrećilo mi se. – rekla je Nikolina.

Jelena i pored izgubljenog finala nije nezadovoljna.

Igrala sam dosta dobro, a onda stala. Neobjašnjivo, ali dešava se to. Stigao me umor, vučem i povredu tetive na ruci. Bolelo me sve više, iz meča u meč. Ukupno, mislim da sam ceo turnir odigrala solidno – kaže Jelena Lukić.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Nikolina Jović, Srpski teniski talenti, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.