30/08/21 - 16:13h

“Niko nije očekivao da će Novak osvojiti 20 grend slemova”

 

Endi Marej pričao je o “Velikoj trojci” i o tome koliko su sva trojica prevazišla očekivanja.


On je istakao da od Federera niko nije imao ovoliko visoka očekivanja, kao i da niko nije mislio da će Đoković osvojiti 20 grend slemova.

– Razgovarao sam sa ljudima koji su igrali protiv Federera, kada je imao 17 godina i svi su rekli da je veoma dobar, ali nikada nisu očekivali da će postići sve što je postigao. Rafa je bio drugačiji, od malih nogu, bio je vrlo mlad kada je osvojio grend slem. Novak je na terenu uvek imao mnogo kvaliteta, kompletnu, čvrstu igru, ali mislim da niko nije očekivao da će osvojiti 20 grend slemova. – rekao je Marej i i dodao:

– Ako pogledate njegovu igru, videćete da se tokom godina dosta poboljšao. Igra dobro na svim podlogama, ima neverovatan ritern… Kretanje i atleticizam su nešto što ga razlikuje od ostalih igrača. Ta fleksibilnost i odbrana, takođe. Nije da se Rafa i Rodžer ne brane dobro, već je to više u načinu na koji se Novak kreće, kako ‘sklizne’ u bekhend, kontroliše teren.

On je još jednom istakao da Đokovića poznaje još iz juniorskih dana i pohvalio sve ono što je srpski teniser postigao.

– Kada smo imali 19- 20 godina, nisam mislio da će uraditi sve ovo, iako sam ga poznavao iz vremena kada smo obojica imali 13-14 godina. Znao sam da je sjajan igrač, ali ovo što on sada radi je posebno, veoma posebno.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Endi Marej, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.