03/02/16 - 11:52h

‚‚Ne postoje velike razlike između Đokovića i Mareja”

 


Nekadašnji britanski teniser, a sada komentator ‚‚Sky sporta”, Mark Peči, smatra da njegov sunarodnik Endi Marej nije daleko od pobede nad Novakom Đokovićem.

Endi Marej i Novak Djokovic

Endi Marej i Novak Djokovic

Novak Đoković je u nedelju osvojio Australijan Open, savladavši u finalu Britanca Endija Mareja. Iako je Novak dobio jedanaest od njihovih dvanaest poslednjih duela i vodi sa 22:9 u pobedama, Marejev sunarodnik, bivši teniser Mark Peči smatra da je Endijev tenis blizu Novakovog.

Marejev tenis je veoma blizu. Blizu je pobede, ali neće mu biti lako. Postoji nekoliko oblasti u njegovoj igri koje bi trebalo da popravi ako želi da pobedi Novaka, posebno u pet setova. – smatra Peči.

Britanac kaže da ne postoje velike razlike između Đokovića i Mareja, a Borisa Bekera smatra ključem uspeha u Novakovoj igri protiv Endija.

Ne postoje velike razlike između njih dvojice, ali definitivno imam osećaj da je Novakov prvi servis bolji što se tiče varijacija preciznosti. Mislim i da je njegov forhend bolji od Endijevog. Što se tiče mentalne strane, Novak je sada mnogo mirniji zbog međusobnog odnosa i osvojenih titula. Endi je mnogo bliži nego što ljudi misle, iako se sve svodi na to ko će biti bolji u važnim poenima, a Novak je u Borisu Bekeru pronašao način da te poene igra sa manje straha.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Endi Marej, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.