03/03/20 - 11:20h

“Ne možemo svi biti Federer i Nadal”

 

Brazilac Čijago Zajbudž Vjudž rekao je da ne mogu svi mladi igrači da budu Rodžer Federer i Rafael Nadal, ali da u njima vide motivaciju.


Australian Open 2009

Čijago Zajbudž Vjudž slavio je na turniru u Santjagu i postao prvi teniser rođen dvehiljaditih kome je poštlo za rukom da trijumfuje na ATP takmičenju. Takođe, najmlađi je igrač još od Rafaela Nadala kome je pošlo za rukom da osvoji jedan od četiri turnira iz “Zlatne turneje” (Buenos Ajres, Rio de Žaneiro, Kordoba, Santjago).

– Ne znam odakle da počnem… Neverovatan je osećaj. Rafa je igrač čije uspehe niko neće ponoviti u narednih 200 godina, taj njegov učinak na šljaci i sve što je uradio van terena. Ako bih uspeo da u životu postignem barem 20 odsto toga što je on, to bi bilo neverovatno. – rekao je Brazilac koji ističe da je ono najbolje tek pred njim:

– Uvek možemo da budemo bolji. To znam i ja i znaju ostali teniseri, to ih pokreće, to što se svakog jutra bude kako bi napredovali. Zato Federer osvaja turnire. Trenutno je iza Nadala, ali ne možemo svi biti Nadal, ne možemo svi biti Federer. To je samo motivacija koju imamo.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Rafael Nadal, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.