17/09/18 - 14:14h

“Ne može se zaboraviti koliko su mečevi sa Novakom teški”

 


Švajcarac Rodžer Federer istakao je da je bilo zabavno gledati napredak Novaka Đokovića na ATP turu.


foto: Michael Dodge/Getty Images

Pre nego što je nastala “Velika trojka”, rivalstvo Federera i Nadala bilo je najveće u tenisu.

Švajcarac ističe da je njegovo rivalstvo sa Rafom često u senku bacalo ono sa Novakom, ali da se sve promenilo kad su Španac i Srbin preuzeli prvo i drugo mesto na rang listi.

– Igrali smo neke zaista sjajne mečeve, bilo je zabavno igrati ih. Nekako su mi u magli ta polufinala koja smo igrali tokom perioda kada je moj rivalitet sa Rafom bio na vrhuncu. Čini mi se da smo se sastali toliko mnogo puta da tokom godina neke mečeve izgubiš iz vida. Ali, ono što ne zaboraviš je koliko su mečevi sa njim uvek bili teški. Bio sam tu da ispratim njegov uspon, da vidim kako sa godinama postaje spremniji, mentalno snažniji i kako postaje jedan od igrača sa najboljim kretanjem u ovom sportu. – rekao je Federer i dodao:

– Bilo je zabavno videti ga kako napreduje, to je i mene učinilo boljim. Ponekada se pitam da li su svi toliko odlučni da naprave napredak kao što je bio Novak. Bilo je interesantno videti kako gradi svoju igru i srećan sam što još uvek mogu da igram sa njim. Mislim da imamo veoma dinamično rivalstvo. Smatram da ni on ni ja ne moramo mnogo da menjamo svoju igru kada igramo jedan protiv drugog. Možemo jednostavno da izađemo na teren i da igramo svoju igru, što je zabavno i nama i navijačima. Kada se pripremam za mečeve sa Rafom to je uvek jedinstveno, kada treba da se sretnem sa Novakom, jednostavno samo treba da budem ono što jesam. Pred mečeve sa Rafom imam osećaj da moram da promenim sve. Rafa je mnogo drugačiji rival na šljaci, a Novak je monogo veći zalogaj na tvrdoj podlozi, tu smo najčešće i igrali.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari