15/12/19 - 11:35h

“Ne mislim da će Novak i Rafa dominirati naredne godine”

 

Bivši trener Dominika Tima i Borisa Bekera, Ginter Bresnik, uveren je da će naredne godine neko iz mlade generacije tenisera osvojiti grend slem.


On je rekao da je došlo vreme da Đokovića, Nadala i Federera zamene mladi igrači:

– Svi već jasno mogu da vide da smo na pragu smene generacija. Istina, mlađi su povremeno u krizi. Dominik Tim početkom godine, Cicipas i Zverev sredinom sezone. Kako će dalje biti videćemo na grend slemovima. Ne mislim da će Novak Đoković i Rafael Nadal dominirati i sledeće godine. U 2020. neko od momaka koji dolaze će svakako osvojiti Grend slem pehar. Ima nekoliko kandidata.

Na pitanje šta očekuje od “Velike trojke” on je odgovorio.

– Za Rodžera je sve manje vremena da osvoji još neki grend slem. Videli ste da na US Openu nije mogao da pobedi Grigora Dimitrova, telo ga je izdalo. Sada je kod njega sve trka sa vremenom. Ne treba pričati o tome koliko je kvalitetan, ali telo ne može uvek isto da reaguje na velike napore. Čak i pored toga što trenira i dalje naporno. Isto važi i za Rafaela Nadala. Koliko će njegovo telo izdržati?

– Mislim da Novak Đoković ogromnu energiju troši na rivalstvo sa Nadalom i Federerom. Manje mu prija da igra više mečeva sa ovim mlađim teniserima. – zaključuje Bresnik.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.