28/11/19 - 13:30h

“Naredne godine ću verovatno propustiti sve turnire na šljaci, sem RG”

 


Švajcarac Rodžer Federer rekao je da naredne godine verovatno neće igrati turnire na šljaci, sa izuzetkom Roloan Garosa.


Česta promena podloge ne prija 38-godišnjem teniseru koji proteklih nekoliko godina ima problema sa kolenom.

– 2016. sam imao problema sa kolenom i probao sam da igram malo na šljaci pa sam se povukao sa Rolan Garosa. Posle toga posle Vimbldona nisam igrao uopšte. Morao sam da operišem koleno i vratio sam se tek 2017. Osetio sam da to nije godina za šljaku jer sam se brinuo kako će koleno reagovati između betona šljake i trave i različitih kontinenata na kojima se igra. – rekao je on i objasnio zašto je i naredne godine propustio turnire na šljaci:

– Tada sam rekao isto da nije momenat. Imao sam privatne stvari, moja žena je htela da pravi veliki rođendan, hteo sam da budem sa prijateljima što nisam radio 2017. godine. Ove godine sam se zapitao da li treba da igram. Reako sam svima da iskreno ne mogu da ne igram tri godine uzastopno na šljaci. Probao sam i dobro je bilo. Sledeće godine ću igrati na Rolan Garosu opet, a verovatno ću propustiti turnire pre toga. Ali biću u Parizu i to je sjajno. – zaključio je on.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.