11/12/15 - 18:36h

NAKON 15 GODINA: Federer i Hingis zajedno u Riju!

 


Ono što se šuškalo prethodnih dana po teniskim kuloarima, danas je i potvrđeno. Na Olimpijkim Igrama 2016. godine u Rio de Žaneiru, Švajcarsku će u miks dublu predstavljati Martina Hingis i Rodžer Federer.

Hopman Cup Tennis
[ad#tamara-tekstzuto-300-250-tekst-desno]

Tokom čitave sezone se špekulisalo da bi ovo moglo da se dogodi. Ugledni švajcarski dnevni list je pre par dana pisao o tome da su velike zvezde tamošnjeg tenisa dogovorile sve oko nastupa u Brazilu, ali se Federer i Hingis nisu oglašavali ovim povodom do danas, kada je Rodžer na svom Tviter profilu objavio da je srećan što će imati priliku da posle 15 godina ponovo nastupi sa Martinom Hingis.
Martinina želja nije bila sporna od samog rađanja ideje. Prva švajcarska teniserka koja je zaposela vrh WTA liste (provela 209. nedelja na prvom mestu), imala je rezervnu varijantu u vidu Stanislasa Vavrinke, u slučaju da je Federer ipak odbio ponudu, što dovoljno govori koliko su Švajcarci “zagrizli” za medalju u ovoj konkurenciji sledećeg leta.
Hingisova će tada imati 36, a Federer 35 godina. Za razliku od svog muškog kolege, Martina nema medalju sa Olimpijskih Igara. Učestvovala je samo 1996, kada je u singlu eliminisana u drugom kolu, a u dublu je zaustavljena u četvrtfinalu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Martina Hingis, Olimpijske igre, Rodžer Federer, Teniseri, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.