31/07/17 - 12:28h

Nakon 10 godina: Novak ispao iz Top 4

 


Počeo je pad Novaka Đokovića na ATP listi koji će trajati do kraja sezone, pošto naš najbolji teniser neće igrati do 2018. godine.


Twitter

Na najnovijoj ATP rang listi koja je izašla u ponedeljak, Novak zauszima peto mesto, što je nejgov najlošiji plasman još od juna 2007. godine.

Đoković je zbog povrede lakta okončao sezonu već u julu (isto kao i Federer prošle godine), pa je pad očekivan. Ipak, on bi svakako skliznuo na peto mesto, jer su mu oduzeti bodovi koje je prošle godine osvojio na Mastersu u Torontu.

Pretekao ga je Stanislas Vavrinka, koji je sada četvrti. Treći je Rodžer Federer, drugi Rafael Nadal, a prvi je i dalje Endi Marej. Nemac Aleksandar Zverev je sa 11. napredovao na osmo mesto, dok je iz Top 10 ispao Bugarin Grigor Dimitrov, nakon svega dve nedelje po povratku u elitno društvo.

Što se ostalih srpskih tenisera tiče, Viktor Troicki je napredovao za jedno mesto, pa je sada 43. na svetu, dok su male padove zabeležili naši preostali srpski teniseri koji se nalaze u top 100, a ima ih ukupno petorica – Janko Tipsarević sa 56. na 60. mesto, Dušan Lajović sa 70. na 71, a Laslo Đere sa 91. na 94. poziciju.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, Dušan Lajović, Janko Tipsarevic, Laslo Đere, Novak Djoković, Rang Lista, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.