26/12/15 - 17:32h

Najbolji drop – šotovi godine (VIDEO)

 

U ovom delu godine najaktuelnije su rubrike Top 10. Za mnoge je najatraktivniji udarac u našem sportu drop – šot, a i ove godine ih je bilo dovoljno da odabir najboljih ne bude lak.

djokovic_ drop sot
[ad#tamara-tekstzuto-300-250-tekst-desno]

Skraćene lopte uvek menjaju ritam poena i uglavnom je koristi igrač koji želi da ga što pre završi. Za drop – šot treba puno osećaja, odnosno talenta, i ništa manje uvežbavanja. U videu koji sledi odabrano je 10 najboljih u 2015. godini, uključujući drop – šot udarce sa osnovne linije i drop – šot voleje.

Upravo se volej našao na prvom mestu. Ovaj potez jednog francuskog tenisera deluje apsolutno nestvarno na usporenom snimku.

Najbolji drop – šot godine po izboru autora delo je Benoe Pera, koji je u 2015. bio jako raspožen za zabavu. OVDE možete pogledati na koji je još način Benoa obeležio 2015. godinu, i to u meču protiv Novaka Đokovića.

Sasvim očekivano, na listi su se našli majstori kao što su Rodžer Federer, Gael Monfis i Kej Nišikori. Đokovića smo videli na snimku, ali ne u glavnoj ulozi. Nekada je srpski as mnogo češće koristio ovaj udarac, ali je u međuvremenu savršeno razvio i sve ostale, tako da sada ima širok dijapazon mogućnosti da kontroliše stanje na terenu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Benoa Per, Gael Monfis, Novak Djoković, Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.