09/04/18 - 11:21h

NAJAVA NEDELJE: Kecmanović na drugom ATP turniru u karijeri

 


Miomir Kecmanović jedini je srpski teniser koji će u nedelji pred nama igrati na ATP turniru.


Facebook

ATP Hjuston

Miomir je putem kvalifikacija ušao u glavni žreb ATP turnira u Hjustonu i to je, nakon nedavnog učešća na Mastersu u Majamiju, njegov drugi put u karijeri da igra u glavnom žrebu jednog ATP takmičenja.

Prvi rival osamnaestogodišnjeg Srbina biće sedmi nosilac, domaći teniser Rajan Harison.

Kecmanović je trenutno 187. igrač planete, a sedam godina stariji Amerikanac zauzima 54. poziciju na rang listi.

Ovo će im biti prvi međusobni susret, do sada se nisu sastajali.

ATP turnir u Hjustonu je iz serije 250 i igra se za nagradni fond od 623,710 dolara. Pobedniku će pripasti 99,375 dolara i 250 ATP poena. Prvi nosilac je deveti igrač sveta, Džon Izner.

Čelendžer u Meksiko Sitiju

Na čelendžeru u Meksiku igraju Peđa Krstin i Danilo Petrović koji će ukrstiti rekete već na startu. Krstin je favorit u ovom duelu i osmi nosilac na takmičenju.

Takmičenje u glavnom gradu Meksika igra se za nagradni fond od 100 hiljada dolara, a pobedniku će pripasti 14400 i 100 ATP poena.

Čelendžer u Barleti

Nikola Milojević jedini je Srbin koji nastupa na čelendžeru u italijanskoj Barleti. Rival našeg tenisera već na startu je prvi nosilac, Italijan Marko Ćećinato, koji je 2016. godine bio suspendovan na 18 meseci zbog nameštanja mečeva.

Takmičenje u Barleti igra se za nagradni fond od 43 hiljade evra, a pobednik će dobiti 6,190 i 80 ATP poena.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Hjustonu, Danilo Petrović, Miomir Kecmanović, Nikola Milojević, Peđa Krstin, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari