18/04/19 - 13:36h

Nadal: Profesionalni sportisti stalno igraju sa bolom

 

Najbolji španski teniser Rafael Nadal iskreno je govorio o tome da konstantno igra sa bolom u kolenu.


Aktuelni šampion Mastersa u Monte Karlu i svetski broj dva Španac Rafael Nadal zadovoljan je dozom pozitivne energije i samopouzdanja koje mu je donela pobeda protiv Roberta Bautiste u drugom kolu Mastersa u Kneževini (6:1, 6:1).

Veoma sam srećan zbog pozitivnog starta. Dobro sam se osećao na terenu. Istorijat ovog mesta je sjajan, svi veliki šampioni su ovde igrali. Za mene je čast kada učestvujem. Iako sam siguran da je ovaj turnir svima veoma poseban, moguće je da je za mene čak i malo više. Oduvek sam ga voleo. Naravno, posle svega što se ovde odigralo, imam divan osećaj svaki put kada dobijem šansu da se vratim ovde. Pokušavam da uživam u svemu -, istakao je Nadal.

On je prokomentarisao i svoje zdravstveno stanje tačnije situaciju sa kolenom.

– Ne mogu da se pretvaram da uopšte ne osećam bol jer nikada nisam ni mislio o tome. Već dugo profesionalni sportisti normalno igraju osećajući bol. To je deo sporta na vrhunskom nivou. Tako da, mogao sam dobro da se krećem i da imam samopouzdanje – rekao je Nadal.

Nadalu je početna pobeda ulila dodatno samopouzdanje za nastavak turnira.

Ovo je samo prvi meč. Zadovoljan sam startom, rezultat to pokazuje, ali i osećajem na terenu. Ne mogu da kažem da li sam pronašao svoj idealan ritam. Jednostavno sam dobro startovao. Ovo je prvi meč na šljaci posle skoro godinu dana. Ali, sigurno je da ovakvi mečevi na startu pomažu. Predstoji mi još jedan dobar test protiv Grigora Dimitrova, pa ćemo videti, i moram dobro da odigram. Ono što mi je sada potrebno je da igram mečeve i provedem sate na terenu. Naravno, i pobede pomažu. Svaki trijumf sa sobom nosi pozitivnu energiju i samopouzdanje kada su u pitanju igra i telo. To je ono što mi je danas bilo potrebno. Kao što sam već rekao, ovo je dobar start i nadam se da ću nastaviti sutra u istom ritmu – iskren je drugi reket sveta.

Nadal je u Monte Karlu do sada 11 puta podizao trofej namenjen pobedniku.

(Tenis Uživo, K. Radović)


Teme:   Masters, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.