05/07/19 - 15:03h

Nadal: Kirjos može da osvaja grend slemove

 


Španski teniser Rafael Nadal rekao je posle meča sa Nikom Kirjosom da je Australijanac talentovan, ali da to ponekad nije dovoljno.


Source: Cameron Spencer/Getty Images Europe

Kirjos je pružio sjajnu partiju u drugom kolu Vimbldona, ali je Nadal slavio sa 3:1 u setovima.

On je talentovan igrač za vrh svetskog tenisa. Mnogo je međutim važnih stvari koje treba da uradiš da bi bio šampion. Ima dobre činioce. Naravno jedan važan činilac je ljubav i strast prema igri. Bez ljubavi prema igri teško je ostvariti važne stvari. Sa talentom i servisom koji poseduje može da osvoji grend slem naravno. Tačno je da stvari mogu da izgledaju drugačije po njega da želi da igra sve mečeve na isti način kao što je probao danas. Voli da igra ovakve mečeve. Ali kako bi osvajao trofeje, treba da igraš protiv top igrača, da igraš protiv igrača koji su takođe dobri i da dobijaš te duele. – rekao je Rafa.

Španac je dodao da je ljut jer ga je Australijanac u jednom trentku pogodio lopticom u telo, a nije se nakon toga izvinio.

– Iskreno sam ljut zbog toga što je ovaj sport takav da se radi o poštovanju i da budeš fer sve vreme. Ne kažem da je Nik uradio to da bi naudio protivnku, ali istina je da je nekad opasan. Kada tako udari lopticu. Ne po mene, već po linijske sudije i po publiku. Bilo je opasnih trenutaka po sudiju u stolici. Lopta udari nekoga u oko i to je problem. Ne radi se o tome da sam ljut na njega, radi se o tome da hoću da igram tenis a to je nekad teško.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Nik Kirjos, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.