26/09/20 - 15:20h

“Nadal je ranjiviji na Rolan Garosu, vrata su otvorena”

 

Legendarni Džon Mekinro veruje da će Rafael Nadal na Rolan Garosu biti ranjiviji u odnosu na prethodne godine.


Nadal je u Parizu slavio čak 12 puta.

Ove godine “Kralj šljake” je igrao na Mastersu u Rimu gde je, iznenađujuće, takmičenje završio u četvrtfinalu. Kako nakon nastavka sezone nije odigrao puno mečeva, dok su neki od njegovih protivnika u dobroj formi, Mekinro veruje da postoji šansa da dobijemo novog šampiona na pariskoj šljaci.

– Smatram da je Rafa igrač koji voli da odigra nekoliko mečeva da bi iz njih dobio samopouzdanje. Ali, pošto je poslednjih meseci bilo malo tenisa, a i odlučio je da ne ode u Njujork, imao je tek nekoliko mečeva, tako da je sve nepredvidivo. Zbog celokupne situacije, pandemije koja je zahvatila ceo svet, Rafa je ranjiviji. Tu je i zakon brojeva, Rafa je osvojio titulu 12 puta, pomislili biste da će se u nekom trenutku ohladiti i neće moći da igra onako kako smo navikli. Zbog toga mislim da su vrata otvorena, posebno otkako nas je sve ova luda pandemija pogodila. – rekao je Mekinro i nastavio:

– Ova pandemija je nešto sa čim se igrači nikad nisu ranije suočili. Mnogi se muče, pokušavaju da igraju turnire koje u normalnim okolnostima ne bi. Drugi su odlučili da se kockaju, da, na primer, igraju samo u Rimu, kao i momak koji je Rolan Garos osvojio 12 puta. Pretpostavilo se da će imati manje samopouzdanja, ali se iznova i iznova pokazao u pet setova na Rolan Garosu, najteži je zadatak za njegove rivale da ga pobede tamo, tako da će to nešto što mu ide na ruku. Čini se da dokle god da igra favorit je, ali sve to šta je radio prethodnih godina je sigurno ostavilo trag. Osvojio je taj turnir 12 puta, u nekom trenutku će tom nizu doći kraj. On izgleda kao Supermen, mi svi čekamo i čekamo da se to desi. Sve se svodi na tu želju, čini se da je on ima. I dokle god da je tako, biće teško pobediti ga. Pretpostavljam da onog trenutka kada pomisli da ne može da pobedi neće ni igrati jer neće ni biti smisla. Niko ga svakako neće dostići, tako da je u veoma dobroj poziciji.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.