10/06/19 - 11:26h

Nadal: Izgubio sam 15 grend slemova zbog povreda

 


Španac Rafael Nadal rekao je da ne obraća mnogo pažnje na uspehe Rodžera Federera i Novaka Đokovića i da mu nije cilj da bude bolji od njih.


zimbio.com

On je dodao da uopšte ne razmišlja o tome da li će prestići Federera po broju grend slem trofeja.

– Naravno da motivišemo jedni druge, ali izgubio sam 15 ili više grend slemova zbog povreda. Da budem iskren, nikada se ne žalim previše i ne zamaram se razmišljanjima hoću li stići Rodžera. Ne brinem o tome. Nekada može da vas nervira što komšija ima veću kuću od vas ili bolji TV, baštu… To nije način na koji treba da razmišljate u životu. Probaću neke stvari da uradim na svoj način. Osećam se srećnim zbog svega što mi se desilo. Ako do kraja karijere uspem da osvojim još neki grend slem i budem bliži Rodžeru biće sjajno. Ako ne, i dalje sam ostvario neverovatne rezultate. Dok me niste pitali, nisam ni razmišljao o tome. – rekao je Španac i dodao:

– Motiviše me, ali nisam opsednut time. Ako me pitate da li bih voleo da ga sustignem, naravno da bih. Da li je to moj primarni cilj, nije. To nije način na koji posmatram sport. Ne mislim da ću biti vredniji ako izjednačim Federerov rekord ili uradim nešto kao Đoković. Već sam otišao mnogo dalje od onoga što sam sanjao. Imam dugu i uspešnu karijeru.

Nadal je u nedelju osvojio 12. titulu na Rolan Garosu i sada ima 18 grend slem trofeja, dva manje od Federera, a tri više od Đokovića.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Lion July 14, 2019 Odgovori

Ma sta rece?

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.