25/11/19 - 15:45h

“Nadal će se povući kad mladi počnu da mu komplikuju život”

 


Toni Nadal rekao je da će njegov bratanac igrati još nekoliko godina, ukoliko mu mladi teniseri ne budu stvarali problem.


Source: Mike Hewitt/Getty Images Europe

Toni je istakao da je Rafa ove godine proredio kalendar, jer je svestan da više nema mnogo snage.

– Igrao je manje. Došao je do finalnog ATP turnira sa samo 12 turnira tokom godine. Video sam ga da je dobro igrao kroz celu godinu osim u Monte Karlu, Barseloni i Madridu. Karlos Moja i Francis Roig su bili zaduženi da ga ubede da ima malo lakši raspored i manje turnira. Verujem da ga je bilo lako ubediti u to jer je svestan da ima 33 godine i da nema snagu kao pre.

Stric najboljeg igrača sveta rekao je da bi mladi igači mogli da budu razlog njegovog povlačenja.

– Slušao sam mnoge ljude koji su govorili kako će mu karijera biti kratka. Istina je da je bio na turu od 2003, a od 2005. je na najboljem nivou. 15 godina je na vrhu i mislim da može da igra još koju godinu. Zavisiće od njegove igre i kako se drugi razvijaju. Ako bude mlađih koji će mu komplikovati život onda će se povući. Ali mislim da se to neće desiti.

Nadal je prokomentarisao i Dejvis kup.

– Ima ljudi koji su vezani za prošlost. Voleli smo ovo takmičenje i najradije se sećam Sevilje, međutim menjanje podloga čini da najbolji neće da igraju. Radije bih da gledam pozitivne stvari, uglavnom je sve urađeno kako treba.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Toni Nadal, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.