09/07/19 - 12:31h

“Mislim da u svetu tenisa značim više od Ešli Barti”

 


Španski teniser Rafael Nadal rekao je da u svetu tenisa vredi više od Ešli Barti, prve igračice sveta.


Source: FELIPE TRUEBA/Getty Images Europe

Na konferenciji za medije pitali su ga da li smatra da je u redu to što je on igrao na Centralnom, a prva igračica sveta Ešli Barti na terenu broj 2.

– Da, i ja sam broj dva na svetu i imam 18 grend slem titula. Moj odgovor nije ni da ni ne. Moj odgovor je da organizator odlučuje gde ko igra. Vi stavljate Ešli Barti ispred mene. Po meni, obe odluke su dobre. U svetu tenisa, iskreno, mislim da ja značim malo više od Ešli Barti, čak iako je ona prva na svetu, osvojila je Rolan Garos i igra neverovatno dobro. – rekao je Nadal i dodao:

– Ne možemo svaki dan polemisati zbog toga što neko mora da odluči gde će ko igrati. Na dan kao što je ovaj svi igraju, pa ni Đoković nije na centralnom terenu, ja sam prvog dana igrao na terenu 1, na Rolan Garosu sam igrao na “Lenglenu” u drugom kolu. Ne može se polemisati o tome. Danas su tako odlučili, na centralu igraju druge dve devojke.

Upitali su ga i kavku poruku mladima šalje dominacija “Velike trojke” i to što su na neki način privilegovani.

– Ne šaljemo mi nikakve poruke! Mi pokušavamo da svoje karijere učinimo što je moguće boljima. Mislimo na sebe, to je sve. Lično, ne mislim da šaljem poruke bilo kom od igrača koji dolaze. Znam da su dobri. Znam da će doći dan kada će biti ispred nas jer igraju bolje ili zato što ćemo mi otići, nas trojica nismo više deca. To je to. Naravno, lepo je sve to što smo postigli za ovih 15 godina. Nešto posebno, teško ponovljivo, toliko titula među trojicom igrača.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.