02/11/18 - 19:16h

“Menjali smo podlogu da bi Federer osvojio titulu”

 


Bivši direktor Mastersa u Parizu Žan Fransoa Kojol rekao je da su organizatori ovog turnira ispunjavali neke želje Rodžera Federera kako bi lakše došao do trofeja.


Rodzer Federer

Kojol je bio direktor turnira od 2007. do 2011. godine, a Švajcarac je baš u tom periodu osvojio svoj jedini trofej u Parizu, nadigravši u finalu 2011. godine domaćeg tenisera Žoa-Vilfreda Congu.

– Federer je moj omiljeni teniser i mada direktori imaju određenu slobodu, ja sam već označio svoje želje (smeh), i rekao sebi da bi bilo lepo za istoriju turnira da Federer tamo osvoji titulu pre nego što odem. – rekao je Kojol i dodao:

– Bila je 2007. i nije dolazio da igra od 2003. Onda smo kontaktirali njegov tim i pitali zašto ne učestvuje. Ispostavilo se da je podloga u tom trenutku, tepih, bila nešto što mu se nije sviđalo. Savetovao nas je da pozovemo austrijsku kompaniju koja je pravila podlogu sličnu onoj sa turnira u Beču i ispunili smo njegovu želju i promenili podlogu. Počeo sam da tražim materijale koji će sniziti odskok loptice da bi igra bila brža, pa je 2010. to postalo najbrža podloga i više je odgovaralo Federeru nego Nadalu. Zanimljivo je da te godine nije favorizovala jake udarače nego one koji igraju voleje. Posle 2011. podloga je malo usporena ali i dalje mislim da je najbrža od svih.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters, Masters u Parizu, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari