25/06/16 - 13:16h

Mekinro: Vimbldon Endiju najbolja šansa da savlada Novaka

 

Nekadašnji teniser, sada trener Miloša Raonića, Džon Mekinro, smatra da Britanac Endi Marej najveće šanse za pobedu nad Novakom Đokovićem ima upravo na Vimbldonu.

zimbio.com

zimbio.com

Mekirno smatra da će domaći teren i publika mnogo značiti Mareju. Odlukom žreba, Đoković i Marej se ne mogu sastati pre finala.Endi se približava Novaku, na neki način. Takođe, smatram da mu je Vimbldon najbolja šansa da savlada Novaka. Pre svega zbog podloge jer verujem da se najbolje snalazi na travi, a tu je i činjenica da nigde drugde nema veću podršku publike. Upravo zbog ove dve stvari smatram da najviše šansi ima na terenima Old Ingland Klaba, ali to ne znači da ne može da ga pobedi na US Openu, primera radi. Pobedio ga je u Rimu ne tako davno, međutim – skor pobeda i poraza nam govori nešto drugačije.
– kaže Mekinro.

Mekinro se osvrnuo na dominaciju Novaka Đokovića, ali i na povratak Ivana Lendla u Marejev tim.

Marej igra sjajno, on je odličan igrač u to nema sumnje. Ali, isto tako, nivo na kome se Novak nalazi je nešto što retko, retko viđate. Šta više, mislim da niko nikada nije bio na tom nivou. Što se povratka Ivana Lendla u Endijev tim tiče, mislim da time pokuša da doda nešto ekstra svom pristupu i igri, na kraju. Opet, to rade svi igrači, pa ne mogu da kažem da sam iznenađen. To je pametan potez, samim tim što je sa njim na mestu trenera osvojio US Open, Vimbldon i zlato na Olimpijskim igrama. Svakako ima smisla dati mu još jednu šansu, pogotovo jer smo videli kako mu je Ivan ušao u glavu, a to je pravilo razliku. Radio je odličan posao s njim – tako je barem bilo u prošlosti.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Džon Mekinro, Endi Marej, Novak Djoković, Teniseri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.