14/05/19 - 20:31h

“Mediji su nepošteni prema meni”

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković i dalje se suočava sa pitanjima o političkim dešavanjima u tenisu.


Novak Djokovic

Đoković je održao konferenciju u Rimu, a politička pitanja zanimala su predstavnike medija više nego ono što se dešava na terenu.

Novinar Ben Rotenberg pitao je srpskog igrača ko će doći na mesto dosadašnjeg predsednika ATP Krisa Kermoda na kraju godine, s obzirom da je Džastin Gimelstob, koji je bio glavni kandidat, podneo ostavku na svojoj funkciji u Savetu igrača.

– Moje mišljenje je da su mediji prezentovali celokupnu priču na nepošten način i to ne samo prema meni i Savetu. Da, ja sam predsednik Saveta, to je tačno, ali postoji još deset igrača koji su njega deo. Većina odlučuje, a ja sam samo jedan od desetorice. Naravno, ponosan sam da sam glavni, ali morate da razumete da ne mogu ja da donesem odluku u ime svih. Sada će doći do glasanja u kojem imamo šest kandidata. – rekao je Novak između ostalog, a odgovor na postavljeno pitanje srpski as je iskoristio da “očita lekciju” novinarima koju su u poslednje vreme tenisu naneli više štete nego koristi prenoseći nepotpune informacije o radu Saveta igrača.

Bilo je pitanja i o Madridu, kao i o očekivanjima od Mastersa u Rimu i Rolan Garosa.

– Pobeda u Madridu mi je donela dosta samopouzdanja, pogotovo jer je Rolan Garos ‘iza ćoška’. Posle pobede na Australijan openu mučio sam se da dođem na najviši nivo. Pobeda protiv Tima u polufinalu mi je dala dosta energije, a u finalu sam odigrao dosta dobro. U Rim dolazim sa dosta samopouzdanja. Na Rolan Garosu želim da budem najbolji. Znate, to je Slem na kojem imate najmanje vremena za pripremu, za razliku od Australijan opena, gde za tako nešto postoji nekoliko nedelja. Želim da u dobrom raspoloženju odem u Pariz.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters, Masters u Rimu, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.