08/01/20 - 22:24h

Međedović putuje po svoj prvi grend slem

 

Najbolji srpski junior, Hamad Međedović, putuje u Australiju gde će nas predstavljati na prvom grend slemu sezone.


Hamad Medjedovic

U Melburn ide sa velikom željom da se domogne juniorskog grend slem trofeja, baš poput Janka Tipsarevića na čijoj se Akademiji pripremao.

– Spremao sam se u Akademiji „Tipsarević“. Radili smo jako dobro, snažnim tempom, bez opuštanja jer samo tako i može da se dođe do željene forme za sezonu koja sledi i u kojoj imam velike ambicije. Upravo krećem za Australiju gde ću pre grend slema odigrati i ITF turnir Tralalgon koji je jedna vrsta testa pre izlaska na terene Melburna. Radujem se početku nove takmičarske godine u kojoj želim, bez ikakve skromnosti, juniorski grend slem trofej i daću sve od sebe da tu želju i ostvarim. Prva prilika za ostvarenje tog juniorskog sna mi sledi sada u dalekom Melburnu na Otvorenom prvenstvu Australije o kome sam puno slušao od mojih starijih kolega i kojima je on jedan od najomiljenijih turnira. – rekao je Međedović.

Šesnaestogodišnji momak iz Novog Pazara istakao je će se ove godine fokusirati i na profesionalnu karijeru, da bi 2021. godine u potpunosti mogao da iza sebe ostavio juniorska takmičenja.

– Uzeo sam prvi ATP bod prošle godine na fjučersu u Beogradu, što je prvi i najvažniji korak u profi karijeri. Osetio sam taj prvi početni talas profi takmičenja, odmah na startu ostvario pobedu, što je jako važno za nastavak i samopozdanje. Plan je da u 2020. pored juniorskih gren slemova odigram što više fjučersa i osvojim što više profi poena, kako bi 2021. imao dobru podlogu za potpuni prelazak na profi karijeru.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Hamad Međedović, Srpske teniske nade, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.