06/08/12 - 19:30h

Masters u Torontu: Troicki uspešan na startu!

 

Viktor Troicki je uspeo da se plasira u drugo kolo Mastersa u Torontu. On je na startu pobedio ruskog tenisera Aleksa Bogomolova za 110. minuta igre u dva seta.

V. Troicki67
A. Bogomolov46

Posle neslavne epizode na Olimpijskim igrama, Viktor Troicki je uspeo da zaboravi taj neuspeh i već na prvom narednom meču rešio da pokaže svima da na njega može ozbiljno da se računa. On je na startu Mastersa u Torontu za protivnika imao Aleksa Bogomolova i znalo se da to neće biti nimalo lak meč.

Viktor je loše ušao o ovaj meč i posle brejka protivnika na njegov servis, već je bio rezultat 0:2. Ipak, naš teniser je već u sledećem gemu napravio brejk koji ga je uz svoj siguran servis gem vratio u meč- 2:2. Potom je u 7. gemu ponovo na servis protivnika “brejkovao” i tako sebe doveo u prednost od 4:3 što se ispostavilo kao ključan detalj ovog seta- 6:4.

Viktor Troicki

U drugom setu je na startu viđen po brejk na obe strane, pa potom i u 5. i 6. gemu takođe. Nakon tog 6. gema više ni Viktor ni Aleks nisu dozvolili da dođe do još jednog brejka što nas je odvelo u taj-brejk. U taj-brejku je Bogomolov poveo 5:1 i svi su očekivali da će doći do 3. seta. Ipak, Troicki dodaje gas i potom osvaja naredna 6. poena koja mu donose trijumf u ovom setu, a samim tim i meču- 7:6!

Viktor Troicki je prošle godine stigao do 3. kola na ovom turniru, a ako planira to da ponovi ili popravi ove godine, onda će morati u meču 2. kola da pobedi favorizovanog domaćeg tenisera Miloša Raonića.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   ATP, Masters, Masters u Montrealu, Teniseri, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.