13/11/15 - 14:29h

Maša ili Petra, Rusija ili Češka?

 

Ovog vikenda igra se poslednji Fed kup meč u ovoj sezoni! Veliko finale igra se u praškoj “O2 areni”, sastaju se Češka republika i Ruska federacija, a glavne uzdanice svojih timova su Petra Kvitova i Marija Šarapova. Ove dve reprezentacije su od poslednjih deset Fed kup trofeja osvojile sedam, te se svakako ovog vikenda očekuje spektakl.

Fed cup Česka

Reprezentacija Češke republike u ovom finalu nastupaće u sastavu – Petra Kvitova, Lucije Šafaržova, Karolina Pliškova, Barbora Stricova, dok će im se Ruskinje suprotstaviti sa ekipom koju čine – Marija Šarapova, Anastasija Pavljučenkova, Ekatarina Makarova i Elena Vesnina.

Čehinje brane titulu osvojenu prošle godine, kada su u finalnom meču sa 3:1 savladale Nemačku, a taj susret je takođe igran u “O2 areni” u Pragu. Interesantno, da su teniserke iz Češke osvajale ovo takmičenje 2011. i 2012. godine, a kao što verujemo da znate meč 2012. godine protiv Srbije odigran je takođe u Češkoj, ali je zato susuret iz 2011. igran u Moskvi, kada su Čehinje kao gošće savladale Rusiju.

Reprezentaciju Češke predvodi Petra Kvitova, devojka koja zna kako se osvaja ovo takmičenje i koja je mnoge titule donela svojoj domovini. Sa druge strane Ruskinje u Prag dolaze predvođene, specijalno za ove mečeve, oporavljenom Marijom Šarapovom. Popularna Maša je trenirala u Pragu, igrala je i završni turnir u godini gde se u polufinalu sastala upravo sa Petrom Kvitovom, ali je Čehinja bila uspešnija i slavila je sa 6:3, 7:6 (7:3).

Sarapova FK 2015 final

U dosadašnjim susretima odnos pobeda i poraza dve reprezentacije je 3:2 za Češku, a poslednji meč je upravo onaj iz 2011. kada su Čehinje slavile u Moskvi sa 3:2.

Određeni su i parovi za ovaj finalni meč, te će se sutra u prvom duelu sastati Kvitova i Pavljučenkova, a u drugom Pliškova i Šarapova.
Nedeljne susurete otvaraju Petra Kvitova i Marija Šarapova, potom će na teren Pliškova i Pavljučenkova, a za dublove su, za sada, prijavljene Šafaržova i Stricova za Češku, te Makarova i Vesnina za Rusiju.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Anastasija Pavljučenkova, Ekatarina Makarova, Fed kup, Lusi Safarova, Marija Šarapova, Petra Kvitova, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.