12/06/16 - 15:04h

Marej vratio Lendla u tim

 


Drugi teniser sveta, Endi Marej, obnovio je saradnju sa češkom teniskom zvezdom Ivanom Lendlom, ali će ona trajati samo tokom aktuelne sezone na travi.

Marej Lendl 1
Lendl je bio Marejev trener od 2012. do 2014. Britanac je najveće uspehe u svojoj karijeri napravio upravo sa Ivanom Lendlom u ulozi trenera – osvojio je US open 2012, Olimpijske Igre iste godine, te Vimbldon godinu dana kasnije.

Od prekida saradnje, Endi je izgubio sva tri grend slem finala u kojima je igrao – sva tri od Đokovića. Rastali su se po želji Ivana Lendla, kojem su prečesta putovanja bila veliki napor. Njega je 2014. zamenila Ameli Morezmo. Francuskinja je obavljala ulogu trenera drugog tenisera sveta do ove godine.

Radujem se što će se Ivan ponovo priključiti timu – rekao je Škot ovim povodom, dok je sam Lendl istakao da očekuje dobru zabavu.

Kako je navedeno, Lendl i Marej su za sada dogovorili saradnju tokom sezone na travi. Britanac će pokušati da osvoji rekordnu petu titulu na turniru u Kvinsu koji počinje u ponedeljak, a potom i drugu na Vimbldonu (27.jun – 10.jul).

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Endi Marej, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.