15/08/16 - 11:59h

Marej: Teže nego u Londonu…

 

Endi Marej je postao prvi teniser u istoriji koji je odbranio zlatnu medalju na Olimpijskim Igrama.


zimbio.com

zimbio.com


Britanac je slavio u meču za zlatnu medalju protiv Huana Martina del Potra sa 7:5, 4:6, 6:2, 7:5, i tako ponovio uspeh od pre četiri godine, kada je bio najbolji u Londonu.

Tada mi je to bio prvenac, moja prva velika titula, i to na domaćem terenu. Sada je bilo mnogo teže nego u Londonu, i samo finale je bilo teže – rekao je Endi nakon pobede u meču koji je trajao više od četiri sata.

Del Potro je u četvrtom setu vodio sa 5:3, delovalo je da će odlučiti peti set, ali drugi teniser sveta to nije dozvolio.

Borio sam se do poslednjeg atoma snage. Moglo je da ode i na drugu stranu. Bilo je jako teško emotivno i fizički, sa puno uspona i padova.

29-godišnji Škot nije siguran da će u Tokiju biti u stanju da napadne treće uzastopno zlato.

To je dug period, četiri godine, mnoge stvari mogu da se promene. Ko zna? Imaću 33 godine i nisam siguran da ću moći da budem na istom nivou.

Huan Martin del Potro je istakao da je publika izvukla iz njega maksimum uprkos umoru, ali da nijednog trenutka nije osetio da je pobeda realnost.

Ni u jednom trenutku nisam osetio da ću sigurno dobiti meč jer je Endi igrao zaista dobro u važnim momentima. Zaslužio je pobedu jer je bio pametniji od mene u završnicama setova.

Više od boje medalje, sećaću se celog ovog iskustva. Ovo je samo nagrada, ali neću to zadržati u sebi, već osećanje koje je unutar mene – dodao je Argentinac, koji je pre četiri godine osvojio bronzu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Endi Marej, Huan Martin Del Potro, Olimpijske igre, Rio de Žaneiro 2016, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.