28/02/17 - 09:53h

Marej: Rodžeru odgovaraju uslovi u Dubaiju

 


Svetski broj jedan Endi Marej je ove nedelje u potrazi za svojom prvom titulom u Dubaiju. Njegov prvi protivnik biće Tunišanin Malek Žaziri.


zimbio.com

Britanac je jedino fiale u Emiratima odigrao 2012. godine, kada ga je porazio Rožer Federer. Njih dvojica su u istoj polovini žreba.

Igrao sam protiv Rožera dva puta ovde – jednom u prvom kolu kada sam uspeo da ga pobedim, ali sam izgubio u tom finalu 2012. Odgovaraju mu brzi uslovi pošto često i trenira ovde, tako da mu je prijatno u DUbaiju. Čak sedam puta je osvojio titulu ovde, tako da nije lako igrati protiv njega – rekao je Britanac i dodao da su uslovi u UAE sjajni, pogotovo to što je hotel u okviru kompleksa, što olakšava teniserima. Ovo je njegov prvi ATP turnir od Australijan opena.

Došao sam ovde rano, još prošlog utorka, pa sam imao pet-šest dana da se priviknem na uslove. Osećam se sveže i spremno. Prvog dana je bilo sunčano, ali od tada ima mnogo kiše, vlažno je. Običmo su uslovi ove brzi, a sada je prilično sporo. Biće nova promena vremena sa početkom turnira, biće malo čudno.

Kao i Novak Đoković, Endi Marej ove godine puni30. a sve je više igrača na turu koji upravo u tom dobu beleže najbolje rezultate.

Ne znam zašto je to tako, ali mnogi igrači sada putuju sa trenerom, kondicionim trenerom i fizioterapeutom. Ne znam koliko je to bio slučaj u prošlosti. Uz to, mnogo se ozbiljnije shvata oporavak i igrači su profesionalni – zaključio je momak iz Danblejna.

Murray Feeling Refreshed Ahead Of Dubai Title Tilt

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Dubaiju, Endi Marej, Vesti


Komentari