13/06/19 - 16:45h

Marej: Nadam se da ću do kraja godine biti potpuno spreman

 


Britanski teniser Endi Marej uskoro će se vratiti na teren, ali u dublu. Ne oseća se spremno za singl, ali se nada da će se do kraja godine i to promeniti.


Source: Scott Barbour/Getty Images

Kako je planirano, Marej će sledeće sedmice igrati u Kvinsu, u paru sa Felisijanom Lopezom.

– Idem korak po korak. Osećam se dobro, gotovo da ne osećam bol. Uživam u treningu, napredujem konstantno. Ne verujem da ću po okončanju Vimbldona biti spreman da se takmičim u singlu. U ovom momentu napredujem, ali sam uverem da će biti dana kada ću da stagniram. Nadam se da ću do kraja godine biti spreman da izađem na teren sam. To ne mora da se dogodi odmah posle Vimbldona, niti na US Openu. Ako budem mogao, to će biti sjajno. Ali mislim da se to neće dogoditi. Biće mi potrebno više vremena.

Spekulisalo se da je Endijev brat Džejmi, jedan od najboljih igrača sveta u dubl konkurenciji, odbio da igra sa njim.

– Pre nego što sam razgovarao sa Felisijanom, pitao sam Džejmija šta misli. Ipak, u tom momentu nisam bio na nivou na kome sam sada. Nisam bio siguran da ću moći da igram, a nisam želeo da ga ostavim pred početak turnira. – rekao je on i nadovezao planove za Vimbldon:

– Pričao sam sa nekoliko igrača. Ipak, teško mi je da obećam bilo šta, zato sam i razgovarao sa onima kojima i nije toliko bitno hoće li igrati ili neće. To znači da nije reč nužno o specijalistima za dubl, već o onima koji bi mogli da igraju sa mnom, a i ne moraju.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Endi Marej, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.