30/11/16 - 18:04h

Marej: Čuvam se od dopinga – Zbog Nadala sam se preselio u Španiju! (Video)

 


Najbolji teniser sveta otkrio je da strogo vodi računa o svim proizvodima koje koristi, kako ne bi bio pozitivan na doping kontroli.


zimbio.com

zimbio.com


Britanac je u intervjuu za američke medije obelodanio da je unos suplemenata smanjio na samo one najneophodnije, kako ne bi imao problema na doping testu.

Radio sam veoma naporno da bih se našao u poziciji u kojoj sam sada. Ne želim da to upropastim koristeći gomilu neproverenih proizvoda, zbog kojih bi pao na doping testu. Morate da budete veoma pažljivi i profesionalni kao sportista. Ja koristim samo ono najosnovnije, kao što su riblje ulje, glukozamin i ponekad proteinske šejkove – oprezan je Endi.

Andy Murray: Why I won’t fail a drug test

U nastavku razgovora, Marej je otkrio i kako je Rafael Nadal uticao na njegovu promenu treninga u tinejdžerskim danima.

On je slabo znao engleski, a ja sam malo znao španski. Pitao sam ga ko sa njim trenira i kako. Trenirao je sa bivšim brojem jedan Karlosom Mojom i to nekoliko sati dnevno, dok sam ja trenirao sa bratom nekoliko sati nedeljno. Tada sam shvatio da želim da sve podignem na viši nivo, da postanem profesionalac, kao i da promenim okolinu u kojoj sam trenirao. Zato sam se i preselio u Španiju – rekao je momak iz Danblejna, i dodao da u domovini nije imao sve uslove za napredak.

Mali broj terena, vremenske prilike, ali i obaveze u školi su me sprečavale da igram više. Nadal je bio najbolji igrač. On je bio samo jednu godinu stariji ali je bio mnogo bolji od svih drugih tenisera. Jedan od razloga za to je što je sa najboljim svetskim igračima provodio mnogo vremena na terenu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Endi Marej, Vesti


Komentari