04/05/16 - 14:18h

Madrid: Mačke nema, ali miševi se ne uhvatiše u kolo

 

12 od 16 nosioca u ženskoj konkurenciji već je završilo takmičenje u Madridu.

Kerber

Kerber


Dan pre nego što je turnir počeo, najbolja teniserka sveta Serena Vilijams objavila je da neće učestvovati zbog gripa. To je pojačalo nade njenih najbližih pratilja da bi lakše mogle do vrednog trofeja, ali…

U utorak uveče smo mogli konstatovati nešto zaista frapantno: 11 od 16 nosilaca je završilo takmičenje, uključujući tri najveća favorita – Agnješku Radvanjsku, Anđeliku Kerber i Garbinje Muguruzu.

Pored pomenute trojke, ispale su Kuznjecova, Vinči, Erani, Ivanović, Svitolina, Safarova, Stivens i Pliškova, u prvom ili drugom kolu. Sa istom praksom nastavilo se u sredu, kada je u prvom meču dana Darija Gavrilova eliminisala Petru Kvitovu.

Mačke nema u Madridu, ali miševi nisu nisu uspeli da se uhvate u kolo.

Tako se u prvog favorita nastavka takmičenja iskristalisala Viktorija Azarenka. Beloruskinja je sjajna ove godine, u nizu je od 16 uzatopnih pobeda i ne bi trebalo da ima problema oko plasmana u četvrtfinale, jer joj je sledeća tivalka Luisa Čiriko, dželat Ane Ivanović na ovom turniru. Ipak, dešavanja iz prethodnih dana pozivaju na oprez u bilo kakvim prognozama.

Sigurnost je u prva dva kola prikazala i Simona Halep, koja će se za ulazak u osam boriti sa Timeom Baščinski, u prvom dueli nosioca na turniru. Ljubimica domaće publike, Suarez Navaro, uverljivo je prebrodila prve prepreke pred duel osmine finala sa Samantom Stosur.

Madrid (ž), 1/8 finala

Gavriilova – Kvitova 2:0
Cibulkova – Pavličenkova
Zimund – Kirstea
Azarenka – Čiriko
Halep – Baščinski
MekHejl – Begu
Suarez Navaro – Stosur
Tig – Kiz

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Masters u Madridu, Vesti


Komentari: 1

 
Nedja Elek lakic May 4, 2016 Odgovori

novak moze sve

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.