29/11/13 - 21:09h

Luka Sučević i Elizabeta Bauer seniorski šampioni Srbije

 

Mladi teniser TK Đukić Luka Sučević odneo je titulu dvoranskog seniorskog šampiona Srbije, dok je u ženskoj konkurenciji titula pripala Elizabeti Bauer, članici TK Žak iz Sombora.

Luka Sucevic i Dusan Vukicevic

Luka Sucevic i Dusan Vukicevic

Na terenima Impuls Hola u Beogradu Luka Sučević savladao je u finalu Dušana Vukičevića sa 2:1 u setovima.

Ove godine igram zaista dobro. Poslednja dva meseca baš sam u formi i, iskreno, nadao sam se da mogu stići do vrha. Ne, ne mislim da zvučim prepotentno, samo sam verovao u sebe. Uostalom, igrao sam jedno finale ITF turnira u Mostaru i jedno polufinale ITF u Holandiji. To me je učvrstilo u uverenju da mogu na ovom državnom prvenstvu da zabeležim dobar rezultat. – rekao je novi seniorski šampion Srbije Luka Sučević.

U ženskoj konkurenciji slavila je Elizabeta Bauer, kojoj je u borbi za titulu meč predala Mina Marković. Bauer je u tom trenutnku vodila sa 5:3 u prvom setu.

Treniram između sat i po i dva sata dnevno. Trener mi je brat Darko. On me je i uveo u tajne ovog sporta. Nisam imala neke veće uspehe do sada. Na ETA rang listi do 14 godina bila sam u Top 20, u kategoriji do 16 godina nastupila sam na par turnira, zatim sam igrala fjučerse, bila rangirana oko hiljadite pozicije. Svesna sam da moram mnogo više da treniram i svakako ću sve učiniti da nađem vremena, ali obaveze na fakultetu su mi, trenutno, prioritet. Međutim, tenis je moj život i sve ću učiniti kako bih više trenirala, a onda sam sigurna i da će uspesi biti značajniji.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Elizabeta Bauer, Luka Sučević, Mina Marković, Teniseri, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.