03/02/16 - 18:44h

Lojd o Novakovoj eri: Bekerove zasluge ogromne!

 

Nekadašnji finalista Australijan Opena Džon Lojd istakao je da su Novakovi neverovatni rezultati u ogromnoj meri zasluga njegovog aktuelnog trenera, Nemca Borisa Bekera.

Novak Djokovic i Boris Beker

Novak Djokovic i Boris Beker

“Snaga je na mentalnom planu – on veruje da drugi ne mogu da ga pobede”, rekao je Džon.

Da podsetimo, u prethodnih 5 Gren slem finala Novak je trijumfovao ukupno 4 puta. Aktuelno osvajanje Australija Opena donelo mu je 11. Gren slem titulu u karijeri.

Novak je započeo svoju saradnju sa bivšim nemačkim teniserom i nekadašnjim brojem 1 krajem 2013. godine. Prvi neuspesi, ako se uopšte mogu tako nazvati, izazvali su sumnju da Beker možda nije prava osoba za Novaka. Trebalo je, kako je Beker kasnije objašnjavao, da Novak tačno razume kada mu on kao trener nešto sugeriše, jer je samo to garantovalo uspeh.

Ako se setimo 2014, znamo da je Novak izgubio od Švajcarca Vavrinke na Australijan Openu, i isto tako na Rolan Garosu od Nadala. Ni US Open nije bio njegov turnir, izgubio je od Nišikorija. A onda se 2015. desio preokret. Ponovila se dominacija iz 2011. godine, štaviše, premašena je za celo koplje ta čuvena sezona. Tri osvojena Gren slema i jedno finale su dovoljan dokaz.

Novak i Boris

Novak i Boris

“Veče pred veliko finale i najveći teniseri imaju sumnje, makar male. Ali to što je Boris u taboru potpuno menja pristup meču, u tome je razlika”, objasnio je Džon.

Lojd je priznao i da se Federer trenutno prilično muči kad igra sa Novakom. Činjenica da Novak sada vodi u međusobnim duelima sa 23-22 sigurno teško pada Švajcarcu.

“Federer nije uspevao da pobedi Novaka na poslednjih nekoliko Gren slemova. Federer to zna. I Novak zna. Možda to ne možete primetiti na njegovom licu, ali garantujem da je mu nije lako zbog toga”, zaključio je Lojd.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open 2016, Boris Beker, Grend Slem, Novak Djoković, Rodžer Federer, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.