19/04/19 - 16:53h

“Ljubav i mir ne funkcionišu kod Đokovića”

 

Nekadašnji teniser Greg Rusedski smatra da je Novak Đoković ponovo izgubio “vatru u očima”.


Source: Clive Brunskill/Getty Images Europe

Novak je na Australijan openu pokazao potpunu dominaciju, a od onda kao da ne može da pronađe ritam i igra toplo-hladno. Rusedski smatra da za povratak na svoj nivo, Đoković mora da povrati vatru, a usput je i “pecnuo” Pepea Imaza, čija Akademija nosi naziv “Ljubav i mir”.

– Zanimljivo, Marijan Vajda je rekao da ljubav i mir možete širiti van terena, ali i ne na terenu. Iznenada, Đoković je zaigrao. Ta ljubav i taj mir ne funkcionišu najbolje kod Novaka. Potrebna mu je vatra u očima kako bi se oslobodio frustracije. – rekao je Rusedski i dodao:

– To ljubav i mir ne radi kod njega, to nije on. To vam je kao kada biste rekli Nadalu ‘nemoj da stežeš pesnicu, nemoj da iskazuješ emocije’. Nadal ne bi bio isti teniser. Formula koja je Đokovića dovela do prvog mesta je strast i emocija na terenu.

Istog mišljenja je i nekadašnja slovačka teniserka Danijela Hantuhova.

– Razlika između toga kada Federer kaže da je protivnik bio bolji od njega je to što on to ljutito prizna, i to je dobro. To je za mene normalna rekacija, a Novak mi je sada delovao previše fino. Ako ste prvi teniser sveta nećete reći da ste srećni što je vaš protivnik pobedio. – komentarisala je ona Novakov poraz u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters, Masters u Monte Karlu, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.