16/06/16 - 18:01h

Lendl: Hoćemo Novaku da pokvarimo planove

 


Ivan Lendl od nedavno je ponovo u timu britanskog tenisera Endija Mareja, a ni Čeh ni Britanac ne kriju da je Lendl tu da bi Mareju pomogao u mečevima sa Novakom Đokovićem.

Lendl i Marej

Lendl i Marej

Kako kaže nekadašnji teniser, njih dvojica će pokušati da poremete planove Novaka Đokovića. Uprkos svojim ciljevima, češka legenda je sa velikim poštovanjem govorila o Srbinu.

U tenisu postoji grend slem koji možete da osvojite u karijeri, postoji četiri u nizu, postoji kalendarski grend slem i postoji zlatni slem. Đoković ima šansu da ostvari sve to ove godine. Endi i ja želimo da mu pokvarimo planove ako možemo. Ali, ako se vratimo nazad u istoriju, 1938. godine, kada je Don Badž osvojio četiri u nizu i kada je Rod Lejver 1962. i 1969. godine to uradio, to su bili kalendarski grend slemovi. Ali, mislim da niko osim njih nije držao u isto vreme sva četiri grend slema. Sa te strane je uspeh Đokovića fenomenalan. Možete reći da 1938. i 1962. nisu igrali svi profesionalci, ali 1969. je bila neverovatna i to stavlja Roda u konkurenciju kada su u pitanju najbolji igrači u istoriji. Nikada nećemo znati ko je najbolji, ali je zabavno, a Novak trenutno drži sva četiri grend slema. To je nešto što nije urađeno skoro 50 godina, samo su dvojica igrača pre njega to uspela i do morate da poštujete. – rekao je trener Endija Mareja.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Endi Marej, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.