24/09/17 - 21:06h

Lejver kup: Federer doneo pobedu Evropljanima

 


Trijumfom Rodžera Federera nad Nikom Kirjosom 4:6, 7:6 (8-6), 11:9, završen je prvi “Lejver kup” u Pragu.


zimbio.com

Švajcarski teniser je zajedno sa svojim menadžerskim timom i organizovao ovo takmičenje, pa je nekako i bio red da upravo on odluči pitanje pobednika u trodnevnom meču između Evrope i Sveta. Trijumfom protiv mladog Australijanca postavio je konačnih 15:9, a u suprotnom bi rezultat bio nerešen.

Nakon dva dana nadmetanja, Evropa je vodila sa 9:3, međutim, po propozicijama, poslednjeg dana je pobeda donosila tri boda, pa je preokret bio moguć.

Takav rasplet nagosvestili su Amerikanci Džek Sok i Džon Izner, pobedivši u dublu Hrvata Marina Čilića i Čeha Tomaša Berdiha sa 7:6 (7-5), 7:6 (8-6), da bi Aleksander Zverev povisio na 12:6 trijumfom nad Semom Kverijem 6:4, 6:4.

Nadu ekipi Sveta vratio je Džon Izner, i to neočekivanom pobedom protiv Rafaela Nadala 7:5, 7:6 (7-1). Tako je odlučujući bio poslednji singl, u kojem je Rodžer Federer u uzbudljivom okršaju ipak bio bolji od Kirjosa sa 11:9 u trećem setu, pa je konačan rezultat 15:9 u korist Evropljana.

Podsetimo, selektor Evrope bio je Bjern Borg, a Sveta Džon Mekinro.

Od igrača, za Evropu su nastupali Rafael Nadal, Rodžer Federer, Aleksandar Zverev, Marin Čilić, Dominik Tim, Tomaš Berdih i Fernando Verdasko, a za tim Sveta Sem Kveri, Džon Izner, Nik Kirjos, Džek Sok, Denis Šapovalov, Frensis Tijafo i Tanasi Kokinakis.

Sledeće godine Lejver kup će se igrati u Čikagu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Lejver kup, Nik Kirjos, Rodžer Federer, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.