23/09/17 - 14:05h

Lejver kup: Evropljani poveli sa 3:0

 

Prvi Lejver kup za sada prolazi u znaku Evropljana.


zimbio.com

O2 Arena u Pragu ovog vikenda je poprište prvog “Lejver Kupa”, egzibicionog takmičenja koje je organizovao Rodžer Federer. Ono nosi naziv slavnog Roda Lejvera, koji je i sam prisutan u češkoj prestonici.

Igrači su podeljeni u dva tima – “Evropa” i “Svet”, a momci sa našeg kontinenta posle prvog dana vode sa ubedljivih 3:0. Najpre su trijumfe ostvarili Marin Čilić i Dominik Tim, a potom je mladi Aleksander Zverev bio bolji od još mlađeg Kanađanina Denisa Šapovalova sa 7:6 (3), 7:6 (5). Kuriozitet prvog dana je taj da su svi setovi okončani u taj-brejku.

Kapiten Evrope je Bjern Borg, a Sveta Džon Mekinro.

Evropa: Rafael Nadal, Rodžer Federer, Aleksandar Zverev, Marin Čilić, Dominik Tim, Tomaš Berdih i Fernando Verdasko.

Svet: Sem Kveri, Džon Izner, Nik Kirjos, Džek Sok, Denis Šapovalov, Frensis Tijafo i Tanasi Kokinakis.

Ideja za ovo egzibiciono takmičenje pronađena je u Rajder kupu, koji okuplja najbolje evropske i američke golfere. Igraće se ukupno 12 mečeva, svakog dana tri u singlu i jedan u dublu. Sve se igra u dva seta, i ako je potrebno uz odlučujući super taj-brejk do 10 poena.

Zanimljivo je da mečevi prvog dana donose jedan poen, drugog dana dva poena, a trećeg dana tri poena. Pobednik je ko prvi dođe do 13 poena. U slučaju remija, koji je sada teško ostvariv, igraće se meč dublova u trajanju jednog seta.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Aleksandar Zverev, Lejver kup, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.