25/05/16 - 17:50h

Lajović predao, Troicki u trećem kolu

 


Dušan Lajović predao je meč drugog kola Rolan Garosa Viktoru Troickom zbog povrede pri vođstvu Troickog od 2:1 u setovima.

V. Troicki666
D. Lajović730

viktor-nenad-rolan-garos-reu

Dva tenisera su bezbroj puta zajedno trenirali, igrali turnire kao dubl partneri, ali do sada nisu imali priliku da na nekom takmičenju ukrste rekete.
Uloga blagog favorita u prvom međusobnom susretu Lajovića i Troickog pripala je četiri godine starijem i 75 mesta bolje rangiranom Troickom.

vd-sve

I SET

Nakon uvodnih gemova u kojima su oba tenisera imali po jednu neiskorištenu šansu, prvi do brejka dolazi Dušan Lajović, u četvrtom gemu.
Prvu priliku za smanjenje rezultata Troicki koristi u sedmom gemu, a u naredna dva je potpuno preokrenuo rezultat i servirao za set.
Nakon velike borbe u tom desetom gemu, Viktor je spasio tri brejk lopte i ispustio jednu za osvajanje seta, a Dušan iskoristio četvrtu priliku da poravna rezultat na 5:5.
Naredna dva gema teniseri su odigrali bez izgubljenog poena, pa se odluka o prvom delu morala doneti u taj brejku u kojem je ponovo sigurniji bio Lajović.
On je tri puta osvajao poene na servis protivnika, dok je Troicki to učinio samo jednom i sa 7:4 u trinaestom gemu na semaforu se pored imena Lajovića u polju za set upisao broj 1.

duci-vik1set

II SET

Veći pritisak Viktora na servis protivnika u drugom setu. Lajović je u četvrtom gemu na svoj servis imao 40:0, ali je Troicki vezao četiri poena i upisao prvi i jedini brejk u drugom setu. Dušan je u nastavku igrao sigurnije, popravio je svoj servis, upisao četiri as udarca u ovom delu, ali sve to bilo nedovoljno da se ugrozi Troicki i poravna rezultat.
Sa druge strane, brejk prednosti bio je dovoljan Viktoru da ovaj deo osvoji sa 6:3 i poravna rezultat u setovima na 1:1.

vd drugi set

III SET

III SET
Sjajnu seriju iz drugog seta, Viktor je nastavio i u trećem. Bez većeg otpora Lajovića, Toricki je napravio tri brejka, osvojio sva tri gema na svoj servis i sa konačnih 6:0 preokrenuo rezultat.
vd treći

Na kraju ovog seta, Lajović je predao meč zbog povrede. Troicki će u trećem kolu igrati protiv boljeg iz duela Simon – Pelja.

Predajom meča u Parizu, Dušan se udaljio od nastupa na Olimpijskim igrama. Jedina šansa za Lajovića da zaigra u Riju, biće ako se Tipsarević povuče.

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Dušan Lajović, Grend Slem, Rolan Garos, Teniseri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.