24/02/15 - 11:52h

Lajović jači u duelu protiv Kokinakisa

 

Mladi srpski teniser Dušan Lajović je uspeo da se plasira u drugo kolo turnira u Akapulku. U teškom i neizvesnom meču, bolje se snašao Lajović i odneo pobedu sa rezultatom od 6-4, 7-6(4) po setovima. Protivnik srpskom teniseru u ovom meču bio je Australijanac Tanasi Kokinakis.

D. Lajović67
T. Kokinakis46

Dusan-Lajovic2

Australijancu nije bila dovoljna podrška publike ni dobri nastupi u Melburnu da nadjača srpskog tenisera, koji je ipak izašao kao pobednik meča. Prvi deo prvog seta je bio donekle stabilan, a onda su sevali brejkovi. U takvoj situaciji je Lajović uspeo da napravi brejk i set okrene u svoju korist. Valjalo je osvojiti drugi set, a to je i Dušan znao.

Osamnaestogodišnji Australijanac je spremio lep odgovor na Dušanov brejk u drugom setu, i u sedmom gemu je imao priliku da napravi izjednačenje u setovima i produži meč dalje u neizvesnost. Nakon više propuštenih brejk lopti je Lajović ipak osvojio brejk i izvukao se, te se meč nastavio u taj brejku. Lajović je u taj brejku nakon izjednačenja od 4-4, spojio tri poena i bez većih problema osvojio set, i tako završio meč u svoju korist.

Sledeći protivnik našem teniseru u Akapulku biće Gruzijac Gabašvili.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP Akapulko, Dušan Lajović, Tanasi Kokinakis, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.