16/12/17 - 17:26h

Kuznjecova: Sve bi da budu kao Šarapova i da postanu zvezde neke parade

 


Ruskinja Svetlana Kuznjecova kaže da se teniserke dele na dve vrste – one koji bi da budu zvezde hit parade i one koje zaista žele da osvajaju titule.


Svetlana Kuznjecova

– Mnoge devojke žele da budu poput Marije Šarapove, da budu plave, visoke i da igraju agresivno. Postoje igračice koje žele da postanu zvezde neke hit parade i druge koje sanjaju da osvoje Masters. U svemu je sada više novca i devojke više vode računa o tome kako izgledaju. – kaže Ruskinja o svojim mlađim koleginicama.

Ona smatra da sport nije dobar sa psihičke strane i da su roditelji dece tenisera ‘bolna tačka tenisa’.

– Tenis je težak sport u psihološkom smislu, svi završimo sa nekom traumom. Sport generalno nije dobar za zdravlje. Konstantno treniramo, osam meseci u godini smo pod stresom, stalno u putu, u različitim državama, usamljeni… Ako tome dodate i roditelje koji vas pritiskaju… Oni su bolna tačka tenisa. Mnogi ne veruju stručnjacima i odlučuju da sami treniraju decu.

Ruskinja se trenutno oporavlja od povrede, zbog čega će najverovatnije propustiti Australijan Open. Sa druge strane, Amerikanka Serena Vilijams se vraća posle pauze od godinu dana, a Kuznjecova kaže da je ne bi iznenadilo da Serena počne da osvaja turnire odmah nakon povratka sa porodiljskog.

– Ona veruje da je jača od svih svojih rivala. Iznenađujuće je koliko se dobro kreće po terenu. Nikada neću zaboraviti kada je posle pauze došla na Australijan Open sa 15 kilograma više i osvojila titulu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Marija Šarapova, Svetlana Kuznjecova, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.