08/06/18 - 13:39h

Koreča: Đoković je kompletan teniser

 


Nekadašnji španski teniser Aleks Koreča je u intervjuu za “Sport klub” rekao da je Novak Đoković jedan od najboljih igrača svih vremena.


zimbio.com

Aleks ima svoju tenisku akademiju u Barseloni na kojoj trenira srpska teniserka Olga Danilović.

[ad name=”tenis-clanak”]

– Olga radi veoma naporno i mnogo je napredovala u poslednje vreme. To je osnovno, da ulaže veliki trud kako bi postala dobra igračica. Nema žurbe, tek joj je 17 godina i ima još mnogo vremena pred sobom, tako da je sada važna stvar da uči i da fizički ojača. Mislim da ima kompletnu igru – prednost joj je što je levoruka, servis joj je oružje, poseduje dobre i forhend i bekhend. Takođe, taktički na pravi način razume tenis i ima ‘dobre ruke’, tj. osećaj, a može da izađe i na mrežu. Kompletna igra, kao što rekoh, ali potrebno joj je vreme jer je još mlada i važno je da joj ne stvaramo dodatni i nepotrebni pritisak jer mora postepeno da gradi karijeru, a to je proces. – rekao je on u razgovoru za Sport Klub.

Kada je upitan gde bi stavio Novaka na listi najboljih tenisera svih vremena, Koreča je odgovorio:

– Pa, bio bi veoma visoko. Volim Novaka, mislim da je njegov takmičarski duh spektakularan – osvojio je 12 grend slem titula, toliko Mastersa, uspevao je da igra izvanredno na svakoj podlozi i kompletan je teniser. Kada zamišljam sebe kako igram protiv Novaka, prvo što pomislim jeste ‘vau, bilo bi toliko teško pobediti ga’. Zašto? Jer može da igra na razne načine – može da bude agresivan, može da se brani, ima pobedničku DNK, uvek se bori do kraja. Ne mogu da mu odredim tačno mesto, ali bio bi vrlo visoko – još moramo da sačekamo jer nije završio karijeru, ali oko Top 5 najboljih sigurno.

On je takođe rekao da je Đoković na putu da se vrati na svoj stari nivo i poželeo mu da se to desi što pre.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

[ad name=mobile_bottom_ad]