01/07/15 - 17:16h

Korak napred ka trofeju na Vimbldonu! (Analiza)

 

U svom 55. meču Vimbldona Novak Đoković je savladao finskog tenisera Jarka Nieminena sa 6-4, 6-2, 6-3 po setovima. Bio je ovo zanimljiv meč, a lepo je videti kako je Srbin bio veoma siguran u svoju igru, bila je to mentalno nepogrešiva igra, sjajni poeni i ono što nas na kraju i zanima- prolaz dalje!

Novak

Odlične poene plasirao je u teren protivnika danas Novak Đoković. Igrao je mirno, samopouzdano, lepršavo, baš onako kako se od njega i očekuje.

Prvi set

Nije Novak sjajno započeo meč. Sigurno je da na turniru poput Vimbldona ne želite izgubiti prvi gem u meč dok ste na servisu, a baš se to desilo Noletu. I ne samo to, već je Nijeminen uspeo lepo da odservira i poveo je za 2-0. Ako ništa, imao je jaku psihološku prednost. U narednom gemu je Srbin sigurno servirao i nije dozvolio novi brejk. Bilo je 2-1. Pritiska Novak u narednom gemu Finca, ali se ovaj nije dao. Bilo je gusto u završnici gema, ali se izvukao protivnik i nije dozvolio ribrejk. Kao da je Srbin bio malčice nerovzan, ali je furiozno odigrao naredni gem za 3-2. I ofanziva se isplatila! Šesti gem je doneo izjednačenje. Nakon toga se usledio i Novakov prvi as. Vraćao se Nole u svoj kolosek. I tri gema za redom je tako uspeo da naniže Novak. Ova sjajna serija mu je donela 4-3, prvo vođstvo nakon onog gubitka gema na svoj servis. Jarko je imao izuzetno slab drugi servis, što je negde i tipično za njega. No, prvi servis, kada je uspešno ubačen, znao je da pripreti. Nakon 4-4, Novak je servirao i vrlo ubedljivo izborio 5-4 u prvom setu. Jarko je servirao za ostanak u prvom setu i Đoković je tu pokazao da amaterksa igra protiv njega neće proći nekažnjeno. Sjajno je odigrao srpski as i skoro siguran Jarkov gem pretvorio u svoje vođstvo od 6-4 u prvom setu.

Novak

Drugi set

1-1 u gemovima na startu drugog seta. Sjajan je bio Đoković. Sjajno je zakucavao, pogađao skoro sve, nije pravio greške. Neverovatno je da je Novak imao 100% učinka pri izlasku na mrežu. U četvrtom gemu je već obezbedio 3 brejk lopte. No, od 40-0 za našeg predstavnika, na skoru je pisalo 40-40. Iz defanzivne igre, odigrao je Nole ofanzivno u nastavku i poveo ipak sa 3-1. Mali problemi su nastupili u petom gemu, ali je ipak na kraju rezultat bio 4-1 za Đokovića. Smanjenje na 4-2 je Jarko obezbedio bez izgubljenog poena. Šta reći, osim da je Đoković igrao toliko dobro da je vođstvo od 2-0 obezbedio izuzetno brzo i to sa rezultatom od 6-2. Nekako se činilo već da nakon ovakve prednosti Jarko nije mogao puno da učini da se vrati u meč.

Nole

Treći set

Odlična igra i u nastavku. Imao je nekoliko odličnih servisa Nijeminen, i kao da je hteo da dokaže da može i on da zapreti, pa i servisom, ako treba. Nakon uzbudljivih 2-2, mučio se Novak da mu protivnik ne oduzme gem. I uspeo je da povede sa 3-2, a u narednom setu kazni nemarnost Finca i uveća vođstvo na 4-2. Naredni servis gem je Nole osvojio sa nulom i na taj način napravio snažan iskorak ka pobedi.

Nakon ove sjajne partije, Nole mora da igra još odlučnije i još rigoroznije da kažnjava greške rivala. Veliki je ulog kada su u pitanju poeni koje je potrebno odbraniti, a da bi u tome uspeo, koncentracija svakako mora da bude na nivou tokom svakog meča na turniru! Mi mu svakako želimo sreću i šaljemo podršku da mu to pođe za rukom i ovaj put!

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Analiza, Grend Slem, Jarko Nieminen, Novak Djoković, Teniseri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.