01/05/16 - 17:05h

Kolšrajberu titula u Minhenu!

 


Nemački teniser Filip Kolšrajber osvojio je titulu na ATP turniru u Minhenu. On je u finalu sa 2:1 u setovima savladao Austrijanca Dominika Tima.

Filip Kolšrajber

Filip Kolšrajber


Minhen slavi svog ljubimca Filipa Kolšrajbera. Nemac je u borbi za titulu savladao Dominika Tima sa 7:6, 4:6, 7:6.

U prvom setu je viđeno čak šest brejkova – Kolšrajber je poveo sa 3:2, Tim je odmah uzvratio ali je u narednom gemu ponovo izgubio servis.

Nemac je čuvao brejk prednosti sve do finiša meča, kada je Austrijanac uspeo da izjednači na 5:5. Usledio je još po jedan brejk na obe strane, da bi Kolšrajber iskorsitio treću set loptu u taj-brejku i trijumfovao sa 9:7.

U drugom setu nije bilo puno brejkova – jedan je bio dovoljan Timu da izjednači na 1:1, s tim što je Kolšrajber propustio brejk loptu u 10. gemu.

Prava drama sačuvana je za kraj. Kolšrajber je poveo sa 4.2 i delovalo je da će bez velikih problema privesti meč kraju. Ipak, pri vođstvu od 5:3, Tim uspeva da osvoji gem bez izgubljenog poena na protivnički servis, ali je imao puno problema da ga potvrdi. Iskusniji rival je propustio dve vezane meč lopte (15:40), pa je odluka odložena za taj – brejk.

Austrijanac je uspeo da nadoknadi mini-brejk zaostatka i izjednači na 4:4. Međutim, kolšrajber od tog trenutka osvaja tri poena za redom i završava posao.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP u Minhenu, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.