28/04/14 - 19:45h

Koliko Federer zarađuje?

 

Pre nekoliko dana iz Švajcarske su stigle informacije da će Rodžer Federer igrati na turniru u njegovom rodnom gradu. Ovaj 32-godišnji teniser iz Bazela je prošle godine došao u centar pažnje medija nakon otvorenog neslaganja sa organizatorima turnira u ovom gradu. Naime, Federerov prošlogodišnji nastup bio je pod znakom pitanja jer sa organizatorima nije našao zajednički jezik, što je dovelo do toga da na turniru nastupi bez ugovora, što je u njegovom slučaju višegodišnja praksa. Ipak, ove godine te neizvesnosti neće biti i Federer će se pojaviti u Bazelu od 18. do 24. oktobra. Ovu vest preneo je sportski novinar Rene Štojfer na svom Tviter nalogu.

Federer 4

Nije nikakva tajna da Federer nije u dobrim odnosima sa Rodžerom Brenvaldom – direktorom ovog turnira. I dok su mnogi osuđivali Federera što insistira na ugovoru da bi se pojavio u rodnom gradu, jasno je da u svetu vrhunskog tenisa sve ima svoju cenu. Iako detalji ugovora nisu poznati, gotovo je izvesno da će Federer za pojavljivanje u Bazelu dobiti premiju sa 7 cifara.

Ova tema navela nas je da istražimo koliko Federer uopšte zarađuje, odnosno sa kojom količinom novca ovaj teniser raspolaže. Podaci su očekivano impresivni. Naime, procenjuje se da je Federer “težak” oko 180 miliona dolara. U svojoj imovinskoj karti Rodžer ima stan u Dubaiju, vilu u jednom švajcarskom skijalištu, stan u Cirihu i vozi moćni Mercedes SLS AMG Roadster. Podaci kažu da Federer godišnje zaradi nekoliko desetina miliona evra, računajući turnire i sponzorske ugovore. Samo ugovor sa kompanijom Najki godišnje mu donosi 10 miliona dolara.

Federer 2

Od kada je 1998. godine postao profesionalac, Federer je samo od turnira zaradio 77 miliona dolara. Sem sa Najkijem, Federer ima sponzorske ugovore i sa kompanijama kao što su Vilson, Roleks, Mercedes, Kredi Svis, Moet i Šandon i druge.

Federer 3

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Bazelu, Rodžer Federer, Teniseri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.