11/06/19 - 10:17h

“Ko zna koliko bi Lejver imao slemova da su ga pustili da igra”

 

Nekadašnji švedski teniser Jonas Bjorkman podelio je svoje mišljenje o tome ko je najbolji igrač svih vremena.


zimbio.com

On je istakao da je to, računajući grend slem titule, definitivno Rodžer Federer, ali ne zaboravlja ni Roda Lejvera.

– Super je voditi takve razgovore jer možete da pričate o prošlosti, ali i o sadašnjosti. Doći ćete do različitih zaključaka. Ako gledate broj grend slem titula, onda je to Rodžer Federer. – rekao je Bjorkman i dodao:

– Ali, moramo da se vratimo unazad i razmislimo o Rodu Lejveru, jedinom igraču koji je osvojio sve grend slemove u istoj sezoni. Kada je odlučio da postane profesionalac nisu mu dozvolili da igra na Slemu deset gonda, a onda se vratio da ih osvoji. Tako da… Ko zna koliko bi ih imao.

Australijanac je u periodu od 1960. do 1969. osvojio 11 grend slem trofeja, a 1962. i 1969. bio je šampion sva četiri grend slema u istoj kalendarskoj godini. Osim toga ima još devet grend slem trofeja u konkurenciji dublova.

Bjorkman je pričao i o tenisu u svojoj rodnoj zemlji.

-Istina je… Imali smo odličnu eru sa mnom i Bjorgom, kao ambasadorima tog sporta u našoj zemlji. Nastavilo se to sa Matsom Vilanderom i Stefanom Edbergom i to je bio verovatno najpopularniji sport u Švedskoj. Sada to nije tako, a problem je smo možda mi bili previše uspešni.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Rod Lejver, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.