07/11/18 - 16:54h

Kirjos: Idem kod psihologa i pokušavam da sredim mentalno zdravlje

 

Australijski teniser Nik Kirjos otkrio je da je krenuo na terapije kod psihologa.


Twitter

Od kako se pojavio na ATP turu, o Kirjosu se govori kao o momku sa neverovatnim talentom, koji je neupotrebljiv zbog njegove preke naravi i problematičnog ponašanja.

– Očigledno je da imam problema sa nekoliko stvari van terena ove godine tako da nije bilo lako. Počeo sam da idem kod psihologa i pokušavam da sredim mentalno zdravlje. Pokušavam da uživam i da se spremim za veliku 2019. godinu. – rekao je Kirjos i dodao:

– Bilo je perioda u ovoj godini kada nisam bio u najboljem metalnom stanju tako da moram samo da izađem na teren da budem srećan i da uživam u tenisu. Mislim da kada se sve bude sredilo u mom životu, tenis će sam da se sredi. Sada mi je malo lakše da pričam o tome, ne osećam da treba da krijem te stvari više. Na kraju krajeva, veoma sam srećan što mogu da putujem i igram tenis. Imao sam neke probleme ove godine, ali siguran sam da ču biti dobro za sledeću sezonu.

Tokom ove godine Australijanca su pratile povrede, zbog kojih je propustio Rolan Garos i Masterse u Indijan Velsu, Parizu, Rimu, Monte Karlu i Madridu.

– Želim da nađem pravi raspored, gde neću mentalno sagoreti ili gde neću imati bolove. Hoću da izaberem prave turnire i kada ih izaberem da mogu da im se posvetim u potpunosti. Mislim da nisam imao pravi raspored i nisam dobro birao turnire i zato nisam nijednom završio sezonu kako treba. – istakao je Kirjos.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Nik Kirjos, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.