26/12/16 - 14:23h

Kecmanović: Sledeće godine hoću u TOP 300

 

Najbolji junior sveta Miomir Kecmanović sledeće godine fokusiraće se na profesionalne turnire, a cilj mu je da 2017. završi u TOP 300 na ATP listi.


foto:Zimbio.com

Mladi srpski teniser ima kraj 2016. godine iz snova. Osvojio je prestižne junirske turnire i došao do prvog mesta na rang listi.

Cilj mi je da osvojim fjučers i da stignem u top 300. To će biti cilj za sledeću godinu i mislim da je ostvariv, a ako budem igrao kao u drugom delu sezone, mogu možda i više da napredujem. – zaključuje Kecmanović.

Dve godine stariji Aleksandar Zverev i Tejlor Fric imali su sjajan prelaz u profesionalni tenis i vrlo brzo stigli do TOP 50. Mnoge Miomirova ‘teniska sudbina’ podseća na karijere ova dva momka…

Ti momci igraju veoma dobro i veoma je teško učiniti ono što su oni učiili. Svako ima svoj put, ja se koncentrišem samo na sledeću sezonu, pokušaću da dam sve od sebe, igraću bez pritiska i videćemo koliko mogu da doguram.

Kecmanović je još jednom spomenuo koliko se divi svom idolu, sunarodniku Novaku Đokoviću.

Obožavam način na koji igra, njegov stil. Divim se njegovoj mentalnoj snazi – kada je sve protiv njega, on uvek pronađe dodatnu energiju da pobedi i dokaže da je najbolji.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Miomir Kecmanović, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Vesti


Komentari: 1

 
Zoran December 26, 2016 Odgovori

Realno!Po igrama vec sada si u top 300 Zato prednos daj mentalnom sazrevanju i snazi koju ima N. Djokovic.Dobro si izanalizirao Zvereva i Frica ali ima jos mladih i sjajnih tvojih proslogodisnjih juniora Sapovalov,Tsitsipas sa kojima si igrao i sa kojima si u rangu bez obzira na poredak ATP.Dobro si igrao ove godine bez opterecenja sazreo kao igrac za najvece turnire.Nastavi tim putem na svoje i nase zadovoljstvo bez forsiranja i rizika od povreda.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.