17/12/15 - 13:21h

Kecmanović na ITF Junior Mastersu u Kini

 

Namlađi pobednik u istoriji Oranž Boula, Srbin Miomir Kecmanović, učestvovaće u aprilu na Junior Mastersu u Kini, koji okuplja osam najboljih juniora planete.

Kecmanovic_Miomir_zimbio
[ad#tamara-tekstzuto-300-250-tekst-desno]

Najbolji junior Srbije Miomir Kecmanović (16), takmičarsku 2015. godinu završava na 8. mestu ITF liste najboljih juniora sveta.
Osvajanje jednog od najprestižnijih svetskih turnira za juniore u konkurenciji do 18 godina, čuvenog Oranž Boula, donelo je mladom teniskom asu skok sa 26. mesta na 8. poziciju ITF liste.
Najmlađi pobednik u istoriji Oranž Boula, dugoj 68 godina, dobio je pozivnicu da, kao osmi junior sveta, učestvuje na “2016 ITF Junior Masters” takmičenju koje će se od 8. do 10. aprila 2016. godine održati u kineskom gradu Čengdu, i na kojem će se takmičiti osam najboljih juniora sveta.

Masters za juniore u Kini je pandan ATP Mastersu u Londonu, gde se takmiči osam najboljih profesionalaca na svetu. Za razliku od Mastersa u Londonu, gde se nadmetanje odvija po “raund robin” sistemu, Masters za juniore se igra po turnirskom sistemu – kostur na osam. Pobednici prvog kola idu u polufinale, poraženi se bore za plasman od petog do osmog mesta. Poraženi u polufinalu se bore za treće mesto, finalisti za trofej.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Miomir Kecmanović, Rang Lista, Srpske teniske nade, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.